Collavini Il Grigio Spumante Brut

De ontsteelde druiven worden zacht geperst zonder voorafgaande inweking. De tweede gisting vindt plaats in afgesloten rvs-tanks bij een temperatuur van 14°C, waarna de jonge wijn 5 tot 6 maanden in contact blijft met de gistcellen in de tanks (‘méthode cuve close’ of ‘Charmat’). Hierdoor verkrijgt men een complexe en zeer zuivere wijn.
Kleur:
Mousserend
Herkomst:
Italië, Friuli-Venezia-Giulia
Druivensoort
Chardonnay, Pinot Gris
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Groentegerecht, Voorgerecht, Vis, Hoofdgerecht, Vlees, Oesters, Schaal- en schelpdieren, Tarbot
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
11,5%

De ontsteelde druiven worden zacht geperst zonder voorafgaande inweking. De tweede gisting vindt plaats in afgesloten rvs-tanks bij een temperatuur van 14°C, waarna de jonge wijn 5 tot 6 maanden in contact blijft met de gistcellen in de tanks (‘méthode cuve close’ of ‘Charmat’). Hierdoor verkrijgt men een complexe en zeer zuivere wijn.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.