Wirra Wirra Adelaide Chardonnay

Smaakimpressie Helder licht strogeel met een groen zweempje. Levendige fruitneus met sappige limoenen, citroenen, witte perzik en florale geuren. Op de achtergrond een subtiele romigheid en mineraliteit verkregen door de natuurlijke gisting en het regelmatig roeren van de ‘lees’ (fijn bezinksel) tijdens de opvoeding in RVS tanks. Mondvullend met frisse sappige perzik, peren en citrusvruchten arom...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Australië, Mc Laren Vale
Druivensoort
Chardonnay
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Hoofdgerecht, Vlees, Milde kazen
Flesinhoud:
0.75 l
Deze wijn is niet meer leverbaar.

Smaakimpressie
Helder licht strogeel met een groen zweempje. Levendige fruitneus met sappige limoenen, citroenen, witte perzik en florale geuren. Op de achtergrond een subtiele romigheid en mineraliteit verkregen door de natuurlijke gisting en het regelmatig roeren van de ‘lees’ (fijn bezinksel) tijdens de opvoeding in RVS tanks. Mondvullend met frisse sappige perzik, peren en citrusvruchten aroma’s, goed in evenwicht gehouden door de romige structuur en de verfrissende zuurgraad.

Vinificatie
Tijdens de koele nachtelijke uren zijn de Chardonnay druiven op hun best, vandaar wordt er ’s nachts machinaal geoogst. Bij de persing wordt het beste vrije loop sap gescheiden van het sap van de persing. Gedurende een periode van 4 tot 7 dagen wordt het sap gekoeld om vaste bestanddelen uit te laten zakken. Het heldere sap wordt naar een nieuwe tank overgebracht om de vergisting te laten aanvangen. De vinificatie in RVS tanks is gericht op het behouden van fruit en frisheid. Voor meer aromatische complexiteit en smaakrijkdom wordt gedurende een periode van 3 maanden na de gisting, de wijn regelmatig omgeroerd. Zo krijgt de wijn meer textuur en rondingen en is bovendien beter bestand tegen oxidatie.

Culinair Advies
Heerlijk als apéritief. Gastronomisch breed inzetbaar door zijn evenwicht tussen fris, romig en fruit. Favoriete ‘down-under’ combinatie: gebakken St. Jakobsschelpen, samen met een milde saus van kokos en curry en frittata van groenten.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.