Domenico Fraccaroli Valpolicella "Ripasso" D.O.C

Deze Valpolicella Ripasso is gemaakt van 70% Corvina, 20% Rondinella & 10% Molinara. De wijngaard is aangeplant tussen 1985 & 1994 en ligt op 160 meter hoogte. De vergisting is temperatuur gecontroleerd en duurt ongeveer 8 dagen in grote liggende vaten. In januari zal de wijn opnieuw vergisten met de druivenschillen van de Amarone zoals de methode Ripasso werkt, dit duurt 4 dagen. Daarna gaat de w...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Italiƫ, Veneto
Druivensoort
Sangiovese, Corvina (Veronese), Rondinella
Drinkmoment:
Diner, Avond / Kaas
Lekker bij:
Gegrild vlees, Rood vlees, Vlees, Hoofdgerecht, Gerijpte kazen, Lam, wild
Flesinhoud:
0.75 l

Deze Valpolicella Ripasso is gemaakt van 70% Corvina, 20% Rondinella & 10% Molinara. De wijngaard is aangeplant tussen 1985 & 1994 en ligt op 160 meter hoogte. De vergisting is temperatuur gecontroleerd en duurt ongeveer 8 dagen in grote liggende vaten. In januari zal de wijn opnieuw vergisten met de druivenschillen van de Amarone zoals de methode Ripasso werkt, dit duurt 4 dagen. Daarna gaat de wijnen voor 12 maanden in houten Tonneau. En vervolgens nog minimaal 8 maanden op fles voordat deze verkocht zal gaan worden.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.