Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere
fruitigheid te ontwikkelen.
Druiven: cinsault (60%), syrah (20%), grenache (20%)
Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.
Te serveren als aperitief en of bij maaltijdsalades en niet te zware mediterrane gerechtjes.
Weetje: Het domein ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt
bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt.
Syrah
De druif syrah, in een aantal landen shiraz genoemd, werd tijdens de kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk - Dureza en Mondeuse blanche. Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, en dan bij voorkeur op niet te vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat. De Syrah is een gezonde druif die immuun is voor de meeste plantenziekten.
Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil. De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijk tannine.
De Syrah is de klassieke druif van de Côte Rôtie en de Hermitage. Een land waar Shiraz als nationale specialiteit kan worden beschouwd, is Australië. De druif wordt vaak vermengd met Cabernet Sauvignon. Voorts maakt men droge rosé en mousserende wijn van de syrah.
Grenache
Grenache is een sterke druivensoort voor rode wijn, die goed tegen extreme hitte kan. De druif heeft een dunne schil met weinig pigment en is daarom zeer geschikt om rosé te produceren. De rode wijnen van Grenache kunnen wat weinig kleur hebben. De druif rijpt lang en kan zo een zeer hoog suikerniveau ontwikkelen. De wijnen van de Grenache kenmerken zich door een zeer fruitige bijna zoete smaak waarin bramen en wat peper zijn te ontdekken. De Garnacha is in Spanje’s enorme wijnbouwareaal de meest aangeplante donkere wijnstok. Hij is een van de ingrediënten van Spanje’s beroemde wijn Vega Sicilia, ook is hij belangrijk in de Châteauneuf du Pape.
Cinsault
De Cinsault is een druivensoort met een lichte schil voor rode wijn. Deze soort gedijt zeer goed in een droog klimaat, en is daarom veelvuldig te vinden in Zuid-Frankrijk, Corsica, Noord- en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika is de Cinsault vooral beroemd geworden als de voorouder van de lokale variëteit Pinotage. Deze zacht geurende soort is zeer geschikt voor rosé, mede vanwege de lichte schil. In smaak en geur treft men rijp blauw fruit, noten en specerijen. Meestal wordt de wijn geblend om zachtheid, geur en fruit te geven aan de uiteindelijke wijn.
Made in Provence
Al onze wijnen zijn bekroond op talrijke wedstrijden, zoals de Concours Général Agricole in Parijs, het wereldkampioenschap voor roséwijnen, ... De gespecialiseerde pers is niet aan onze wijnen voorbijgegaan (Revue du vin de France, Guide Hachette, Cuisine et vins de France..) en heeft ons talrijke keren als favoriet uitgeroepen, waarvan 6 keer in de Wijngids van Hachette en 5 keer in het tijdschrift voor de beste roséwijnen ter wereld. Onze beste beloning is uw TEVREDENHEID
Meer informatie: Guillaume & Virginie Philip
Schrijf de eerste review