Domaine Joël Delaunay Touraine Sauvignon Blanc

Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnm...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Witte wijn
Herkomst:
Frankrijk, Loire
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Drinkmoment:
Diner, Lunch
Lekker bij:
Asperges, Groentegerecht, Voorgerecht, asperges, groente, Hoofdgerecht, Oesters, Schaal- en schelpdieren, asperges, schaal- en schelpdieren, Vis, schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%

Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnmaker. Thierry zet de familietraditie voort, maar blijft het bedrijf tegelijkertijd ontwikkelen aan de hand van de laatste inzichten en technologieën. Zijn filosofie is om wijnen te maken die een eerbetoon zijn aan het terroir en de tradities van de streek. Sinds 2006 is Domaine Delaunay duurzaam gecertificeerd en wordt er nóg meer rekening gehouden met natuurlijke factoren in en rond de wijngaard.

KLIMAAT & TERROIR Het klimaat is gematigd maritiem. De bodem bestaat uit vuursteen, klei en kiezel op een ondergrond van kalk. VINIFICATIE 50% van de druiven krijgt schilinweking, waarna de druiven met de pneumatische pers worden geperst. De alcoholische vergisting vindt plaats op 16°C. De wijn rijpt op de lie en wordt gedurende drie maanden wekelijks omgeroerd. DRUIVEN sauvignon blanc ALCOHOL PERCENTAGE 13,50% GEUR & SMAAK Klassieke wijn. Strakdroog en mineralig met de kenmerkende tonen van buxus en vuursteen die je ook wel eens in een Pouilly-Fumé vindt. SERVEERSUGGESTIE Door het lichtziltige karakter is deze wijn uitermate geschikt bij oesters met citroen en fruits de mer. Maar net zo goed bij witte asperges, Crottin de Chavignol en zelfs bij sushi. WEETJE Het bodemtype wordt ook wel “perruches” genoemd en is typisch voor de Touraine.

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.