Zwaluw VFC Cava Cava Brut Organic

Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Mousserende wijn BIO / HVE
Herkomst:
Spanje, Cataloniƫ
Druivensoort
Xarel-lo, Macabeo (Macabeu), Parellada
Drinkmoment:
Diner
Lekker bij:
Vis, Hoofdgerecht, Voorgerecht, Vlees, Schaal- en schelpdieren
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
11,5%

Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava de tweede mousserende wijn na Champagne. Cava is afgeleidt van het Spaanse woord voor kelder waar de wijn rijpen. Ook de wetgeving rond de kwaliteit van Cava is in ontwikkeling zo dient een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles rijpen voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.
Vinificatie:
Eerst komt er een zachte persing van de druiven teneinde een most te krijgen met specifieke eigenschappen van de diverse druivenrassen. De eerste, alcoholische, gisting vindt plaats bij gecontroleerde age temperatuur in roestvrijstalen vaten. De Cava ontstaat door de wijnen te bottelen waarna een tweede gisting op fles ontstaat. De gemiddelde tijd dat de wijn/cava moet rijpen voorafgaand aan de dégorgement` bedraagt vijftien maanden.
Culinair:
Geserveerd op een temperatuur van 6-9º C is deze Cava Ideaal als bij feestelijk gelegenheden, als apéritief en als begeleider van hors d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten Spaanse Tapas.

 

Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.