Tre Pini is een producent waar wij heel gelukkig van worden. Topwijnen tegen een redelijke prijs en 100% BIO. Echt uitproberen de wijnen van dit huis! AANRADER! Pas op deze wijn heeft 16% alc. is serieuze wijn voor unieke prijs!
Deze wijn: is gemaakt van 100% Primitivo met een ligging: zuid / Zuid-west op 450 meter, het terrein: medium zachte kalksteen midden in een natuurgebied (Murge)
Wijnbereiding: 12 maanden in kleine houten vaten van Amerikaans eiken en 6 maanden verdere rijping in de fles
Alcohol percentage: 16 %
Kleur: Robijn rood en een reflex van purper, helder en consistent, volle wijn trage druppel in het glas.
Geur: Volle fruittinten waarin kers en zwarte moerbei herkenbaar, diverse kruiden, rode peper, noten en oriëntaalse kruiden. Een aangenaam complexe geur met een herkenbare balans en hoge kwaliteit. Geen dominante maar juist aangename ondersteuning door de houtlagering.
Biologisch gecertificeerde wijn. De Grote Hamersma 2024.
Proefnotities: Een complexe stevige wijn met veel smaak en harmonie.
Heerlijke als begeleider bij een stevige maaltijd!
Bij stevige kazen maar een geweldenaar aan tafel voor vele gerechten. Een prachtige tafelwijn van het hogere echelon. Wild gerechten zoals wildzwijn en hert maar ook stoofpot en gekruide gril gerechten. Stevige kazen...
primitivo
Primitivo is een druif die vooral in Puglia gevonden wordt. De herkomst is naar alle waarschijnlijkheid een druif die door de Grieken al ver voor Christus is aangeplant Primitivo (betekenis = Il Primo, = "De eerste. Dit deel van Italië heette toen Enotria = wijnland en werd vooral voor de wijnbouw gebruikt, Enotria was een van de provincies in "La Magna Greca" Genetisch gezien is de Zinfandel druif naast de Primitivo ook verwant met de Kroatische druivensoorten Crljenak Kaštelanski and Tribidrag,
De druif is in de 18e eeuw door een Hongaar geëxporteerd naar Californië en heet daar Zinfandel!
Bron: Italiaanse sommelier opleiding
Azienda Agrituristica Tre Pini ligt op 25 km van Bari, omringd door het Parco Nazionale dell' Alta Murgia. In dit prachtige landschap van Puglia streeft dit domein al meer dan twintig jaar naar het laten herontdekken van authentieke geuren en smaken. Van generatie op generatie is de familie Plantamura actief in de landbouw en zijn ze vandaag nog meer dan vroeger verknocht aan het in stand houden van het enorme culturele en enogastronomische potentieel van de Alta Murgia-streek. Sinds 1988 heeft de familie in de oude stallen van de masseria een agriturismo ondergebracht waar het heerlijk rustig vertoeven is in een natuurlijke omgeving. De wijnen worden door Rocco Plantamura, zoon van de huidige eigenaar, en zijn echtgenote sinds 2011 op de markt gebracht. Voordien werd de wijn vooral voor lokaal gebruik verkocht. De twee rode wijnen zijn op basis van de Primitivo-druif en voor de witte wijn wordt de Malvasia Bianca geteeld.
De 30 ha van het domein Tre Pini bestaat uit wijngaarden, olijfbomen en landbouwgewassen en worden met het grootste respect voor de natuur bewerkt. De wijnen zijn van biologisch geteelde druiven en hun energiebehoeften worden volledig voorzien door zonnepanelen.
Meer informatie: Cantine Tre Pini
Schrijf de eerste review