Maison S. Delafont Pinot Noir Parcellaire

Begin 2018 werd Maison S. Delafont door het Palais d’Elysée uitgeroepen tot voorkeursleverancier. Voor Samuel Delafont heeft het vak “ambachtelijk wijnhandelaar vele overeenkomsten met dat van een chef kok: “de kok selecteert bij de beste producenten zijn ingrediënten en vindt de perfecte combinatie voor een verrukkelijk gericht”. De wijnhandelaar die zelf de wijnen samenstelt en laat rijpen ...

lees complete omschrijving »

Kleur:
Rode wijn
Herkomst:
Frankrijk, Languedoc
Druivensoort
Pinot Noir
Flesinhoud:
0.75 l
Alcoholpercentage:
13,5%Begin 2018 werd Maison S. Delafont door het Palais d’Elysée uitgeroepen tot voorkeursleverancier.
Voor Samuel Delafont heeft het vak “ambachtelijk wijnhandelaar vele overeenkomsten met dat van een chef kok: “de kok selecteert bij de beste producenten zijn ingrediënten en vindt de perfecte combinatie voor een verrukkelijk gericht”. De wijnhandelaar die zelf de wijnen samenstelt en laat rijpen doet eigenlijk hetzelfde. Samuel Delafont reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat.
Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk”

HVE gecertificeerde wijn.

HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers:

  • behoud van biodiversiteit
  • plant- en gewasbeschermingsmethoden
  • aard en toepassing van bemesting
  • water management
Wij gebruiken cookies om onze site beter te maken.